Виправдовував російську агресію: чергового пропагандиста засудили на Вінниччині

За матеріалами Служби безпеки України на Вінниччині засудили антиукраїнського пропагандиста, пише пресслужба СБУ.

Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази вини ще одного прокремлівського пропагандиста, який підтримував збройну агресію рф проти України та вихваляв злочинні дії російських окупантів.

Слідством встановлено, що мешканець Тростянецької тергромади Гайсинського району навіть після початку повномасштабного вторгнення виявив вірність ворожій пропаганді та активно поширював антиукраїнський контент на власній сторінці у забороненій російській соціальній мережі.

У своїх публікаціях агітатор відкрито заперечував факт російсько-української війни, називав її «спецоперацією» та возвеличував лідерів російських окупантів.

Він захоплювався «думками» путіна, кадирова і бортнікова щодо «військової операції» та «можливості швидкої» зміни державної влади в Україні.

Втім співробітники СБУ викрили ворожого пропагандиста і припинили його протиправну діяльність, а ініційована спецслужбою експертиза підтвердила протиправний характер вказаних матеріалів.

За матеріалами Служби безпеки, суд визнав фігуранта винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) та ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді 1,5 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва органів прокуратури.



Переглядів: 946
Поширень: 0

Останні новини