З Вінниці відправили “азовцям” ще одну мобільну лазню

Команда Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу відправила бійцям 3-ї окремої штурмової бригади “Азову” чергову допомогу. Зокрема, мобільний лазне-пральний комплекс. Це вже не перша мобільна лазня, яку МКГШ відправляє на передову.

Створили цей комплекс вінничани з підприємства “Бастіон”, які облаштовують такі лазні з 2014 року, від початку російського вторгнення. У цій лазні бійці можуть випрати речі та висушити їх, поголитися, прийняти душ й відновити сили. За день комплексом можуть скористатися від 80 до 150 військовослужбовців.

У лазні розміщено 6 душових кабін, дві пральні машини та два бойлери для підігріву води, а також бак для води. Лазня може заживитись електропостачанням як від генератора, так і від мережі. Наразі готуються та облаштовуються ще кілька таких комплексів. 

Разом з лазнею бійцям відправляють також тепловентилятор “Delfa” та вантаж допомоги, зокрема енергетичні напої. 

- Ми постійно на зв’язку з військовими: і Володимир Гройсман, і Сергій Моргунов, і всі координатори штабу. Бійці попросили допомогти саме з таким комплексом. Кажуть, що всім забезпечені, але побутового комфорту, можливості випрати речі - цього не вистачає. Тому керівництво штабу вирішило сконцентрувати діяльність, зокрема, і на виготовленні та передачі таких от комплексів, - розповідає секретар міської ради, координатор МКГШ Павло Яблонський. 

Як підкреслив міський голова Вінниці, співзасновник Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Сергій Моргунов, команда Штабу працює на підтримку захисників системно. 

- Ми серйозно й системно працюємо на допомогу нашим Збройним силам. У тому числі, і підрозділам, які воюють на Сході, але базуються на Півдні чи навіть у Вінниці. І тим підрозділам, які звертаються до нас. Зокрема, третя штурмова бригада, адже там є наші вінничани. Буквально на минулій сесії було ухвалено рішення про створення Фонду на підтримку Збройним силам України. Проведено перші тендерні процедури на закупівлю “Мавіків”. Далі ми працюємо в цьому напрямку. Робота Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, починаючи з березня 2022 року, ефективна в частині підтримки Збройних сил. І всі координатори, в тому числі і очільник штабу Володимир Гройсман, для себе визначили пріоритетом саме підтримку ЗСУ та підтримку тих громад, які потерпали від російської окупації або були на межі окупації, - наголосив Сергій Моргунов. 

За словами співзасновника МКГШ, голови обласної ради Вячеслава Соколового, в облраді також ухвалили рішення щодо збільшення видатків на потреби військових та спрямували його до обласної військової адміністрації. 

- Це рішення теж покликане на розширення допомоги нашим військовим. Адже йдеться і про збільшення суми, і про розширення спектру тих заходів, які допоможуть посилити обороноздатність, - каже посадовець. 

Нагадаємо, Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб був створений у відповідь на виклики повномасштабної війни головами Вінницької міськради  та облради Сергієм Моргуновим та Вячеславом Соколовим. Очолити МКГШ погодився Прем’єр-міністр України у 2016-2019 роках Володимир Гройсман.
 



Переглядів: 760
Поширень: 0

Останні новини