Фахівці ВМТЕ продовжують готуватись до настання опалювального сезону

Міська влада підкреслює, що продовжується процес перевірки готовності житлових будинків до опалювального періоду. Команда працівників комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» щодня докладає значні зусилля для гарантування готовності всього міського теплового комплексу. Спеціалісти відновлюють і обслуговують котельні, теплові камери, центральні та індивідуальні теплові пункти, а також проводять заміну теплових лічильників. Однак належне та якісне підготування також потребує співпраці мешканців багатоквартирних будинків. Тому фахівці з відділу контролю якості теплової енергії в КП "Вінницьктеплоенерго" проводять огляд житлових об'єктів своїх клієнтів.

Ці перевірки дозволяють експертам підприємства виявляти недоліки в системах опалення внутрішньобудинкового обладнання. З результатів створюється Акт-вимога, в якому описується перелік заходів, що потрібно виконати для отримання Акта готовності будинку до опалювального сезону. Такий Акт повинен бути отриманий до 15 вересня.

Спеціалісти з "Вінницяміськтеплоенерго" підкреслюють, що більшість скарг споживачів, пов'язаних з низькою якістю обслуговування, виникають через проблеми з внутрішніми системами будинків. Перелік обстежуваних будинків формується на основі поданих заяв від управляючих компаній та спільних власників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Теплові спеціалісти акцентують, що у межах цієї підготовки необхідно провести ряд заходів, проте найбільш важливими є:

виконати ревізію та встановити розрахункові сопла на елеваторних вузлах та звужувальні пристрої (дросельні діафрагми) на вводах систем теплоспоживання; провести гідропневматичне промивання всієї системи теплоспоживання водопровідною водою до повного освітлення протитечією; виконати гідравлічні випробування систем теплоспоживання; відремонтувати або, у разі необхідності, замінити непрацюючу запірну арматуру; відновити ізоляцію на розподільчих трубопроводах систем постачання теплової енергії та гарячої води; перевірити та відновити герметизацію інженерних вводів.

У відділі міського господарства акцентують на значущості відповідального підходу громадян до цього питання та закликають внести свій внесок у підготовку до опалювального сезону 2023-2024 рр.

«Працівники КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» докладають неабияких зусиль для того, щоб підготувати наше місто до холодів. Також важливо, щоб і вінничани доєднались до цієї підготовки. Тому ми закликаємо голів ОСББ та управляючі компанії здійснити ці заходи, оскільки, згідно із Законом України «Про житлово-комунальні послуги», саме на них лежить відповідальність за обслуговування внутрішньобудинкових систем відповідно до договорів, укладених зі співвласниками житлових будинків», – зазначає директор департаменту міського господарства Роман Фурман.



Переглядів: 825
Поширень: 0

Останні новини