Ліцей №4 більше не буде Менделєєва

У Вінниці перейменують ліцей №4, – рішення сесії міської ради. У сьогоднішній день, 25 серпня, під час регулярної сесії Вінницької міської ради було схвалено рішення щодо зміни назви ліцею №4, який носив ім'я Менделєєва. Відтепер цей заклад загальної середньої освіти буде називатися Комунальний заклад "Вінницький ліцей № 4".

За словами Оксани Яценко, директорки департаменту освіти Вінницької міської ради, таке рішення було прийнято на серпневій сесії через велику кількість випускників у цьому закладі з різних рівнів навчання – молодшої, середньої та старшої школи. Відповідні документи про завершення навчання були замовлені вже на початку 2022-2023 навчального року.

"У цьому році мали 122 випускники 4-тих класів, 138 здобувачів освіти 9-тих класів, а випускниками 11 класів були 104 дитини, яким ще у листопаді замовили друк документів про освіту для випускників. Тому, насамперед потрібно було виконати заміну всіх документів: статуту, печатки — і все решта. Власне, тоді ми не могли позбавляти дітей можливості своєчасно подати документи до обраних вишів, — каже Оксана Яценко. — Напередодні нового навчального року, коли немає жодних юридичних нюансів, зміни у назву закладу освіти внесені і ми позбавляємось прізвища російського науковця".



Переглядів: 1673
Поширень: 0

Останні новини