Масштабну схему торгівлі сурогатним алкоголем та сигаретами викрили на Вінниччині

Бізнес на незаконному збуті підакцизних товарів налагодив 42-річний житель Вінницького району. Аби врази збільшити обʼєми продажу та заробітку зловмисник долучив до своєї незаконної діяльності двох спільників, пише пресслужба ГУНП у Вінницькій області. 

Припинили діяльність організованого злочинного угрупування слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань у липні 2023 року.

Правоохоронці провели ряд обшуків за місцями зберігання та збуту продукції, адресами проживання фігурантів, їх транспортних засобів.

Під час проведення процесуальних дій слідчі вилучили понад 4 тисячі пачок цигарок без марок акцизного податку, пів сотні тетрапаків ще не проданого алкоголю та майже 200 літрів спирту сумнівного походження.

За інформацією слідства, зловмисники вибудували розгалужену мережу збуту товару у Вінницькому районі. У місяць фігуранти реалізовували близько 2 тонн алкоголю вартість якого на чорному ринку становить 100 тисяч гривень. Також вони займались збутом цигарок без марок акцизного податку.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури 21 серпня 42-річному організатору повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

Злочинні дії двох співвиконавців, чоловіків віком 41 та 52 роки, слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв та тютюнових виробів, вчинене організованою групою).

Фото: Нацполіція Вінниччини


Теги: кримінал

Переглядів: 926
Поширень: 0

Останні новини