У Вінницю увірвуться сильний вітер та палюча спека: синоптики розповіли, якою буде погода у найближчі дні

Палюче сонце, спека та сильний вітер — у вихідні погода в Україні буде нагадувати Єгипет. Детальніше про те, яких погодний явищ слід чекати вінничанам розповіли синоптики. 

За словами синоптикині Наталки Діденко, завтра нічна температура становитиме в середньому +20+25 градусів по всій Україні. Вдень місцями до +37, а 6 серпня подекуди й до +40 градусів. Вона зазначила, що протягом вікенду в Україні триматиметься суха сонячна погода, лише в західних областях в неділю можливі грозові дощі.

У Вінницькому обласному центрі гідрометеорології пояснили, що в суботу, 5 серпня, погода буде обумовлюватися областю високого тиску. У Вінниці очікується невелика хмарність, без опадів. 

Вдень пориви вітру місцями сягнуть 15-20 м/с. У зв’язку із цим на Вінниччині оголошено метеорологічне попередження: 1 рівень небезпечності (жовтий). Нічна температура до +20, вдень до +35 градусів.

У неділю, 6 серпня, в другій половині дня на погоду на Вінниччині впливатиме область зниженого тиску. Місцями можливий короткочасний дощ, гроза. Вдень очікується сильний вітер, пориви до 15-20 м/с. Нічна температура підніметься до +23, вдень до +36. 

У понеділок, 7 серпня, внаслідок надходження холодної повітряної маси з північного заходу, у Вінницькій області очікується послаблення спеки. Вночі повітря прогріється до+15+20, вдень до +27 градусів. Вночі пройде короткочасний дощ, вдень без опадів. 

Синоптики зазначають, що 6 та 7 серпня на Вінниччині спостерігатиметься надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Вінничан закликають бути обережними із вогнем на відкритому просторі. 



Переглядів: 1523
Поширень: 0

Останні новини