Яку продукцію найбільше експортує Вінниччина до ЄС

Вінницька митниця щомісяця видає близько 300 сертифікатів EUR.1 на товари, що експортуються до країн  Європейського Союзу. Загалом протягом січня-вересня 2018р. було видано 2739 таких сертифікатів. Це на 432 більше аналогічного періоду минулого року, що говорить про зростання експортних операцій вінницьких підприємств.

Майже половина сертифікатів було оформлено на експорт товарів до Польщі. Серед інших країн-партнерів - Німеччина (289 сертифікатів), Австрія (196 сертифікатів), Румунія (194 сертифікати), а також Іспанія, Литва та Нідерланди. Найбільше вінницькі виробники експортують мед бджолиний, олію соєву, тушки та частини замороженої курчати, яблука, сік яблучний, свіжі та заморожені ягоди, продукти переробки з текстильної давальницької сировини, вироби з деревини, горілка та настоянки, ячмінь пивоварний.

Загалом, з 2014 року митниця видала майже 10000 сертифікатів EUR.1. Статус уповноваженого (схваленого) експортера присвоєно 11 суб’єктам ЗЕД області.

Нагадаємо, що сертифікат видається експортерам при ввезенні на митну територію країн ЄС, ЄАВТ та Чорногорії для підтвердження українського походження товарів при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Такий документ митниця видає безкоштовно та в найкоротші терміни, що не перевищує 8 робочих годин.

Отримати консультацію з приводу видачі сертифікатів форми EUR.1 у Вінницькій митниці можна за телефоном 66-96-32.



Переглядів: 2720
Поширень: 0

Останні новини