У Вінниці з початку року створили вже 39 ОСББ

У Вінниці збільшується кількість будинків, де створені об’єднання співвласників. Так, з початку року в місті створено уже 39 ОСББ в 39 багатоквартирних будинках. Це на п’ять більше ніж за весь 2022 рік, коли в місті почали діяти 34 об’єднання.

Як зазначає начальник відділу по розвитку ОСББ Вінницької міської ради Ігор Іванов, зі створених цьогоріч ОСББ, більшість, 31 будинок, – це старий житловий фонд, 8 – новобудови.

“Фактично, ми можемо констатувати зростання активності містян, щодо створення ОСББ. Якщо минулого року, зважаючи на об'єктивні причини, багато мешканців поставили ці процеси на паузу, то сьогодні, завдяки нашим Збройним силам, люди мають надію на краще. Крім того, вони також бачать, що в місті продовжують діяти програми підтримки ОСББ, завдяки яким можна відчутно покращити стан свого будинку”, – зазначає Ігор Іванов.

Зокрема, мешканці новостворених ОСББ можуть розраховувати на перший безкоштовний капітальний ремонт одного з конструктивних елементів будинку і можливість двох таких ремонтів у будинках до 1970 року побудови.

Крім того, мешканці будинків, які виявили бажання створити ОСББ, можуть розраховувати на повний та безкоштовний супровід цього процесу. Для допомоги охочим взяти управління будинком у свої руки в обласному центрі працює Ресурсний центр підтримки ОСББ Вінниці. Він знаходиться за адресою: вулиця Келецька, 65. Номер телефону: 067 – 430 - 32 – 26.

Довідка Всього у місті діє 861 ОСББ у 941 житловому будинку, що становить 44,8% від загального обсягу багатоквартирного житлового фонду міста.



Переглядів: 781
Поширень: 0

Останні новини