Вінницька міська рада запросила ліцеїстів на ознайомчу екскурсію

Вінницькі ліцеїсти познайомились з роботою міської ради: побували у «Цілодобовій варті» та «Ситуаційному центрі».

Вчора, 6 червня, Вінницька міська рада вітала у своїх стінах талановитих учнів ліцеїв №4 та №27. Молодь отримала незабутню можливість побачити із середини як працюють «очі міста» – Ситуаційний центр Муніципальної варти, дізнатися більше про роботу невсипущої Цілодобової варти.

Екскурсія мерією тривала більше години. А розпочалась вона із її серця – головної зали засідань. Саме тут збираються на засідання виконавчого комітету та на сесії самоврядці міста для ухвалення важливих для життя громади рішень. Юнаки та юнки змогли на деякий час уявити себе на їхньому місці та вповні відчути відповідальність моменту.

Не менше захоплення викликало у ліцеїстів і відвідини Ситуаційного центру, де їм розповіли про новітні практики моніторингу ситуації у місті, та оперативного реагування на виявленні факти порушень. А у «Цілодобовій варті» діти дізналися скільки зусиль докладає міська рада для забезпечення дієвої комунікації між вінничанами та надавачами комунальних послуг. Все - заради миттєвого інформування та вжиття невідкладних заходів у разі пошкодження на мережах.

Крім того, діти мали можливість із вуст фахівців дізнатися про структурні підрозділи міської ради та завдання, які вони виконують. Серед таких, зокрема, були й безпосередні організатори цього заходу – відділ молодіжної політики ВМР та Вінницької молодіжної ради.

«Ми завжди раді ділитися своїми напрацюваннями, а також переймати кращі ідеї та пропозиції від молодіжного осередку. Отож, щиро вдячні всім, хто виявив інтерес і приємним спілкуванням зустрів учнів», — сказала начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак.



Переглядів: 1029
Поширень: 0

Останні новини