Проєкт Луки Вінниці: на алеї Вишенського парку засіяли квіткове різнотрав'‎я (Фото)

У Вінниці засіяли тестову ділянку декоративних луків. Про подробиці нового етапу проєкту Луки Вінниці розповіли у Інституті розвитку міст.

Раніше анонсували створення луки на площі ім. Стуса, але врешті зупинилися на іншій локації – головній алеї Вишенського парку.

Там луки будуть засіяні на окремих ділянках, де зараз деградований газон, який необхідно привести до ладу. У парку завжди багато людей, які зможуть на власні очі переконатися у важливості та перевагах такого озеленення. Проте площу Стуса також не відкидають та обіцяють повернутися до цієї локації пізніше.

Для луки використали декоративний мікс з однорічних та багаторічних квітів, що складається з великої кількості видів рослин і витримує періоди засухи. 

Процес засівання луки виконали працівниці та працівники МКП Вінницязеленбуд. 

«Тепер з нетерпінням чекаємо перших сходів, адже є певні загрози: несприятливі погодні умови – холодний квітень і сухий травень - ускладнюють нам задачу. А ще нахабні голодні голуби…» - кажуть у Інституті розвитку міст.

Фахівці дякують за підтримку фундації EID Ukraine. А також КП ВМР "Дирекція парків та дозвілля територіальної громади", які допомогли підготувати вдалу ділянку та активно сприяли реалізації ідеї створення міської луки у Вишенському парку у Вінниці.

Фото: Інститут розвитку міст



Переглядів: 1734
Поширень: 0

Останні новини