Чого хочуть молдавани: у травні в Молдові відбудуться Національні збори

21 травня у столиці Молдови відбудуться Національні збори «Європейська Молдова». Про це повідомляється у офіційному телеграм-каналі Уряду Молдови.

Президентка Санду у зверненні до громадян виступила із ініціативою розповісти світу, що Молдова є частиною Європи та обрала європейський шлях. Збори відбудуться у Кишиневі, 21 травня на Площі Великих Національних Зборів.

«Ми дамо відповідь тим, хто питає, чого ж хочуть молдавани. Однозначну та чітку відповідь. Наш голос почують, оскільки це голоси багатьох, це голос нашого народу. Я виступаю з цим закликом тому, що в ключові моменти найважливіші рішення ухвалюються не лише політиками. Найважливіші рішення ухвалюються людьми на Площі Великих Національних Зборів. Прийшов час нам об’єднатися – і всім разом стати частиною європейської родини», – заявила Майя Санду.

Раніше повідомлялося, що у кінці березня – на початку квітня у Молдові проходили військові навчання спільно із Румунією, США та Великобританією. Перед цим, очільниця проросійської партії «Шор» заявляла, нібито  молдовська влада готує військову провокацію на території придністровського регіону 17 квітня, одразу після Великодня. 

Нагадаємо, що з 2022 року Молдова знаходиться на шляху отримання статусу кандидата у ЄС. За рекомендацією Європейської комісії у країні треба провести ряд заходів, зокрема, реформу правосуддя та «деолігархізацію».



Переглядів: 1151
Поширень: 0

Останні новини