У Вінниці оголосили про підозру чотирьом прихильникам окупантів

У Вінниці чотири місцеві мешканці виправдовували дії окупантів та закликали до повалення державного устрою і зміни кордонів України.

Про те, що вказаним особам повідомили про підозру, інформує Вінницька обласна прокуратура.

Слідство встановило, що сімейна пара з Вінниці користувалась заблокованою в Україні російською соцмережею «Однокласники». Вони спілкувалися із представниками країни-окупанта понад десять років, а після початку повномасштабної війни почали публікували на своїх сторінках заклики «звільнити від нацистів», а також прославляли кадирівців та очільників так званих лнр та днр.

Інша вінничанка не тільки поширювала такі дописи у інтернеті, а й у публічному просторі закликала до насильницького захоплення влади.

Ще один чоловік не лише вшановував окупантів у соцмережах, але й закликав до зміни кордонів – приєднання до сусідньої Польщі.

Вказані матеріали та дописи перевірили фахівці, експертна оцінка довела протиправність дій підозрюваних. 
У СБУ у Вінницькій області зазначають, що серед вказаних осіб є освітянин та медпрацівник. 

У фігурантів під час обшуків знайшли мобільні телефони та комп’ютерні пристрої, за допомогою яких поширювався деструктивний контент.

Наразі триває досудове розслідування, вінничанам оголосили про підозри за статтями 436-2, 109, 110 Кримінального кодексу України. 

Фото: УСБУ у Вінницькій області



Переглядів: 2747
Поширень: 15

Останні новини