Що відбувалося у Вінниці сьогодні. Надзвичайні новини Вінниччини за 2 березня

Сьогодні, 2 березня, у Вінниці відбувалися різноманітні події. Коротко про надзвичайні новини за цю добу розповідаємо у матеріалі.

На Вінниччині псевдо-волонтери продавали автомобілі, призначені для ЗСУ

Учасники злочинного угрупування, які називали себе благодійною організацією підозрюються у продажі 29 автомобілів. Автівки, загальною вартістю більше 4,7 мільйонів гривень зловмисники отримали від іноземного підприємства, як гуманітарну допомогу.

Отримані автомобілі повинні були безоплатно передати військовим. Натомість, зловмисники продавали їх благодійним організаціям та волонтерам.

Організатору незаконної «схеми» та його спільникам загрожує позбавлення волі строком від 5 до 7 років та конфіскація майна.

Вінничанина, який працював на ПВК Вагнер, взяли під варту

Сьогодні набула законної сили ухвала, за якою підозрюваного у державній зраді громадянина Д. взяли під варту.

Йдеться про чоловіка, який вербував колишніх ув’язнених у російське військове формування «Вагнер».

Захисниця підозрюваного доводила, що існують підстави призначити м’якіший запобіжний захід. Натомість, за словами прокурора, тримання під вартою є обґрунтованим, оскільки є ризик зникнення громадянина з Вінниччини.

Нагадаємо, що дії вінничанина кваліфікували за ч. 2 статті 111 КК України – державна зрада.

П’яний порушник комендантської години пропонував поліції хабаря 

У Бершаді під час комендантської години правоохоронці зупинили автомобіль Toyota Venza. Порушник, який мав ознаки сп’яніння, почав пропонувати поліцейським гроші, щоб не складати адмінматеріали.

Правоохоронці попередили водія про кримінальну відповідальність, але він наполягав – спершу пропонував 5 тисяч гривень, згодом – 10 тисяч.

За цим фактом слідство розпочало кримінальне провадження. Тепер порушникові загрожує до 4 років позбавлення волі.

Вінничанина засудили за жорстоке вбивство

За умисне вбивство 33-річний вінничанин відбуде 15-річне ув’язнення. У Вінницькому апеляційному суді довели законність вироку суду першої інстанції стосовно вінничанина, який жорстоко вбив свою сестру цвяходером. 

Було зібрано беззаперечні докази того, що чоловік спочатку побив власну сестру, а потім, коли вона впала на підлогу, скориставшись металевим цвяходером наніс їй додаткові тілесні ушкодження. Вона померла на місці. Вбивство сталося у 2019 році. 

Вінницька обласна прокуратура зазначає, що сторона захисту наполягала на пом’якшенні вироку, але його залишили без змін. Сьогодні, 2 березня, вирок набув законної сили.

На Гайсинщині розшукали крадія гаманця

До Гайсинського управління поліції звернувся 76-річний чоловік, який повідомив, що з його помешкання зникли 4000 гривень та документи, які зберігалися під килимком. Під підозру правоохоронців потрапив 40-річний знайомий потерпілого, який того дня побував у нього вдома.  

Чоловіка розшукали. Як виявилося, він причетний до ще одного злочину – незаконного поводження із боєприпасами. Тепер крадієві загрожує до 8 років позбавлення волі.

Фото: Національна поліція, обласна прокуратура Вінниччини


 



Переглядів: 1242
Поширень: 1

Останні новини