Бійцям "Азову" передали 6000 хімічних грілок та 15 буржуйок у межах проекту "Тепло від дому до окопу"

У Вінниці сформували черговий вантаж для військовослужбовців на передовій. У рамках проекту «Тепло від дому до окопу» Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб виправив 15 буржуйок та 6000 сучасних хімічних грілок воїнам «Азову».

Вінницький міський голова, співзасновник Штабу Сергій Моргунов зазначив, що наразі вкрай важливо забезпечити українських воїнів на передовій засобами обігріву.

«Кожен день на передовій – випробування на міцність. Але наші мужні воїни готові стояти до останнього, захищаючи Україну. І ми маємо гуртуватися, щоб підтримати їх в цій боротьбі», – сказав Сергій Моргунов.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий наголосив на тому, що «Азов» проявив всю свою мужність і героїзм, захищаючи Маріуполь.

«Відправляємо черговий вантаж, в якому те, чого зараз потребують наші бійці. З азовцями на зв`язку Володимир Гройсман. Перед цим були різні передачі – і транспорт, і продукти харчування. Підтримка йде не тільки від міжнародних партнерів, теж громади – з власної ініціативи – передають продукти харчування», - зазначив Вячеслав Соколовий. 

До пункту призначення вантаж супроводжує координатор Штабу, депутат міської ради Леонід Марцинковський, який вже не вперше організовує поїздки з допомогою військовим.

Він розповів, що запити на допомогу різноманітні, проте засоби обігріву зараз є дость актуальними.

«Передчуття, як і завжди, – робиш, все що можеш і все, що на сьогодні – надважливо. Ми дізнаємось про потреби, оскільки запити надходять до Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу та оперативно реагуємо на них», - сказав Леонід Марцинковський. 

Нагадаємо, що хімічні грілки закупили з-за кордону за сприяння голови Гуманітарного штабу Володимира Гройсмана. Саме такі грілки використовують провідні армії світу, вони здатні виділяти тепло впродовж 20 годин. Середня їх температура – 52°C, а максимальна досягає до 65°C.

Загалом Гуманітарний штаб закупив 30 тисяч хімічних грілок. 10 тисяч отримали бійці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, 2 тисячі - спецпризначенці зонального відділу Військової служби правопорядку, а 9 тисяч  - бійці 14-ї бригади оперативного призначення імені Івана Богуна НГУ.



Переглядів: 769
Поширень: 0

Останні новини