У Вінниці вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 лютого в Україні відзначають День пам'яті Героїв Небесної Сотні, який присвячений пам'яті тих, хто загинув на Майдані у 2014 році. У цей день вінничани вшанували пам'ять своїх земляків - Максима Шимка, Валерія Брезденюка та Леоніда Полянського та інших Героїв.

Родичі загиблих, військові та представники місцевої та обласної влади взяли участь у церемонії покладання квітів до скульптурної композиції "Дерево Свободи".

У хвилину мовчання всі присутні схилили голови, щоб вшанувати пам'ять Героїв. Після цього вони поклали квіти до Пам'ятного знаку Небесній Сотні та Героям АТО.

Події Майдану показали, що українці - нація нескорених та вільних людей. У сучасних умовах російсько-української війни народ України об'єднався та продемонстрував усьому світу свою згуртованість, хоробрість та споконвічне прагнення до свободи.

Революція Гідності має великий вплив на українське суспільство та на майбутнє Української держави. У 2014 році під час подій на Майдані загинуло 78 людей, ще понад 20 померли від поранень після 20 лютого. Усі вони увійшли до меморіалу Небесної Сотні борців за українську незалежність. Посмертно усім Героям Небесної Сотні було присвоєно звання Героя України. 

Фото: Вінницька міська рада



Переглядів: 1217
Поширень: 1

Останні новини