Інспектор Муніципальної варти Вінниці врятував людину

У місті Вінниця інспектор КП «Муніципальна варта» врятував чоловіка, який потрапив у ДТП. Про подробиці інциденту йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Аварія трапилася в ніч на 5 лютого, у районі вулиці Київської. Автомобіль «Волга» врізався у металеву конструкцію, поранений 60-річний водій не міг вибратися із автівки – внаслідок ДТП заблокувало дверцята. Чоловіка врятував інспектор «Муніципальної варти» Богдан. Власними зусиллями він зміг відкрити двері, зупинити кровотечу, паралельно викликаючи поліцію.

Богдан розповів, що тієї ночі чергував у пункті незламності разом з працівником ДСНС. Він почув гуркіт автомобіля та миттєво відреагував.

«Я вперся ногою у корпус машини і таким чином вдалося відкрити автомобіль. Разом з постраждалим ми відійшли подалі від авто, бо була ймовірність, що може статися коротке замикання. Тоді ж побачив, що в нього кровоточить нога. Не фонтаном, але кров пульсувала з рани. Водій присів і почав втрачати свідомість. Я встиг запитати, чи є в нього джуг, він відповів, що є», - сказав інспектор.

На задньому сидінні авто Богдан знайшов джгут та наклав його на ногу потерпілому.

«Його накладають до тих пір, поки кровотеча не зупиняється, взимку на кінцівці його можна тримати максимум протягом години, бо потім починається відмирання шкіри і людина може втратити кінцівку», - розповів Богдан.

Потім приїхала поліція та «швидка», чоловіка доставили в лікарню.

Інспектор «Муніципальної варти» розповідає, що має військову підготовку й досвід роботи у зоні бойових дій. Він вміє швидко реагувати на кризові ситуації та знає, як надавати першу медичну допомогу. Богдан служив у АТО/ООС. На початку повномасштабного вторгнення його призвали до ЗСУ, згодом комісували та виключили з військового обліку. В липні чоловік почав працювати у “Муніципальній варті”.

"Це не героїзм, я просто не міг вчинити інакше. Це жива людина і їй потрібна допомога. Я вважаю, що в будь-якій ситуації потрібно зберігати людяність: на полі бою, на чергуванні в наметі, будь-де”, — сказав інспектор.

Начальник “Муніципальної варти” Віталій Чигур наголосив на тому, що основне завдання його підрозділу — слідкувати за порядком та безпекою в місті. Він зазначив, що водієві дуже пощастило, що поруч виявився інспектор, який оперативно відреагував на ситуацію.


Теги: ДТП

Переглядів: 1038
Поширень: 0

Останні новини