У Вінниці первинна нерухомість здорожчала на 70%

Від початку повномасштабної війни попит на нерухомість у місті Вінниця тримається на високому рівні. При цьому вартість первинної нерухомості у місті піднялася на 70%. Забудовники за квадратний метр загалом просять 36 тисяч гривень.

Ціни на житло в Україні

Загалом в Україні за останній рік кількість операцій із купівлі-продажу квартир у новобудовах зменшилася майже втричі. Водночас, ціни на квартири у середньому зросли на 40%, а в окремих областях навіть на 80%. 

Лідерами цін стали області, де раніше була далеко не найдорожча нерухомість, зокрема, й Вінниця. Перші місця по цінам на нові квартири зайняли Ужгород та Львів. Ці регіони прийняли найбільшу кількість біженців регіони з початку війни з'їхалося найбільше біженців. Ціна за квадратний метр за рік тут зросла на 83% та 80% відповідно. Один "квадрат" в Ужгороді на сьогодні коштує 43,6 тис гривень, а у Львові — 44,5 тис гривень.

В Полтаві та Луцьку оселі стали дорожчими на 37%. У Києві ціни ростуть не так стрімко. Тут ціна квадратного метра збільшилася на 38%. Проте квартири у столичних новобудовах все ще найдорожчі в Україні: 34 200 грн за квадратний метр. У Черкасах ціни за рік піднялися найменше – на 22%. Нову однокімнатну квартиру тут можна купити за 28 тисяч доларів.

У Вінниці попит на нерухомість залишається високим

Вінниця також потрапила до трійки міст із найбільшими цінами, із здорожчанням на 70% та 36 тисячами гривень за квадратний метр у новобудові.

Попри зростання цін на нерухомість Вінниці, в місті можна придбати житло дешевше.  Нагадаємо, що у Вінниці діє програма «Муніципальне житло». Наразі за програмою будують багатоповерхівку по вулиці Привокзальній, 30. Тут ціна квадратного метра коштує 27 900 грн. 

Про те, як які категорії громадян можуть взяти участь у програмі, як і де зареєструватися – читайте у матеріалі.



Переглядів: 1298
Поширень: 0

Останні новини