Двох іванофранківців спіймали зі зброєю та боєприпасами у Вінницькій області

Через Вінницьку область перевозили зброю та боєприпаси зі східного напрямку. Поліція затримала двох жителів Івано-Франківщини віком 41 та 48 років. В їхньому мікроавтобусі знайшли ручні протитанкові гранатомети з пострілами до них, автомати, декілька тисяч набоїв до стрілецької зброї, гранати з запалами, боєприпаси для ручних гранатометів. Про це повідомляє ГУНП.

Відомо, що мікроавтобус Volkswagen, в якому фігуранти везли зброю та боєприпаси, вранці 4 лютого зупинив патруль в смт Літин під час відпрацювання оперативної інформації.

Усього із автомобіля зловмисників вилучили три автомати, понад 3 тисячі набоїв калібром 7,62 та 5,45 мм, 18 бойових гранат з запалами, два ручні протитанкові гранатомети з п’ятьма пострілами до них, 35 боєприпасів для ручних гранатометів та інше.

За попередніми даними від правоохоронців, все це іванофранківці везли сходу країни. Чоловіки відмовилися пояснювати походження вилученого та мету зберігання. Їх затримали, повідомили про підозру та помітили у ізолятор тимчасового тримання.

За цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

ФОТО: Нацполіція
 



Переглядів: 1237
Поширень: 0

Останні новини