Вінниця отримала генератори від латвійського міста Вентспілс

Нещодавно у Вінницю від латвійського міста Вентспілс прийшла допомога: 2 потужні генератори та 10 тонн засобів гігієни. 

Міський голова Сергій Моргунов подякував громаді Вентспілса за підтримку Вінниці та надану допомогу. Отримані генератори стануть у нагоді на випадок перебоїв з електроенергією для забезпечення стабільної роботи критичної інфраструктури.

Після масштабних ракетних обстрілів з боку рф по об’єктах енергосистеми зросла потреба у електрогенераторах для критичної інфраструктури. Громада спрямувала додаткові кошти на закупівлю обладнання, а також звернулась за підтримкою і до європейських міст-партнерів, зокрема до латвійського міста Вентспілса. Вентспільський муніципалітет відгукнувся на прохання та схвалив передачу 2 дизельних генераторів потужністю 50кВт і 60кВт та ємностей для палива для потреб нашого міста.

Доставку вантажу організувала латвійська благодійна організація «Ziedot.lv», яка також передала ще 26 палетів з гігієнічними засобами.

«Від підписання угоди про співдружність між Вентспілсом і Вінницею минуло лише кілька місяців. Але вже зараз чітко розуміємо, що наші відносини не залишилися на папері. Ми відразу налагодили діалог з моїм колегою Янісом Вітоліньшем та міською командою Вентспілса і цінуємо можливість розвивати партнерство далі», – зазначив Сергій Моргунов.

Міський голова подякував Вентспілсу та латвійському народу за підтримку України, яку з перших днів повномасштабного вторгнення відчуває і наша громада. Зокрема, не один вантаж надійшов для громади у рамках роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

«Латвійці допомагають нам і в подоланні наслідків російських обстрілів по енергооб’єктах. Вентспілс – разом з нами у цій боротьбі. Для нас це дуже важливо, друзі!» - сказав Сергій Моргунов.

Директор департаменту міського господарства Віталій Місецький додав: «Ця допомога на даний час дуже важлива, оскільки на випадок перебоїв з електропостачанням, і в разі більш критичної ситуації, ці потужні генератори зможуть забезпечувати електроживленням підприємства критичної інфраструктури».

Варто зазначити, що 14 вересня між Вінницею та Вентспілсом було укладено угоду про співдружність, яка передбачає потенційну співпрацю у сфері культури, освіти, екології, відновлювальної енергетики, цивільного захисту, розвитку бізнесу, зокрема у галузі інформаційних технологій.

Фото: офіційний сайт Вінницької міської ради


Переглядів: 854
Поширень: 1

Останні новини