«Шахи - королівська гра»: як у Вінниці пройшов відкритий чемпіонат міста з шахів серед ветеранів

У Вінниці відбувся відкритий чемпіонат міста з шахів серед ветеранів. У змаганні взяли участь 55 досвідчених спортсменів. За їхніми плечима десятки відіграних чемпіонатів міста та країни, безліч зібраних партій на шахівниць. За підсумками турніру чемпіоном став - Костянтин Мельников, а чемпіонкою - Ніна Штойко.

Безкомпромісна боротьба відбувалась у всіх матчах, на всіх шахівницях, адже грали ветерани цього елітного виду спорту.

Так, почесне друге місце здобули: багаторазовий чемпіон Вінниччини серед ветеранів Володимир Шпіркін, а серед жінок – Олена Стельмах.

Бронзові нагороди у шахістів Євгена Большунова та Ганни Слюсаревської.

«У цю гру грають мільйони людей по всьому світі. Чорно-білі фігури, дошка та перший хід, а далі азарт в очах, розважливість та мистецтво гри. Шахи - королівська гра», - каже директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Боднар.

Під час змагань досвідчені шахісти не тільки грали в шахи, а й спілкувались, згадували минулі чемпіонати, поїздки на турніри в інші міста.

«Дуже важливо, що ми влаштували шахове свято нашим ветеранам. Адже зазвичай змагання проходять відкриті серед усіх бажаючих або дитячі і це зрозуміло. А тут ветерани змагались між собою, що додавало певної родзинки. Під час турніру ми всі поринули у минуле, згадували наші досягнення, чудові поїздки та партії, які закарбувались у пам’яті. Безмежно вдячні спорткомітету міської ради за організацію чемпіонату», - говорить багаторазовий чемпіон Вінниччини серед ветеранів Володимир Шпиркін.

Переможці отримали медалі, кубки, грамоти та цінні подарунки. А всі учасники, без винятку, – гарні емоції та приємний досвід. По завершенню змагань ветерани висловили побажання, щоб такі турніри проводились частіше, а особливо зараз, коли так бракує спілкування між поколіннями.



Переглядів: 1053
Поширень: 0

Останні новини