У Вінниці відремонтують три гуртожитки, які зараз використовуються як шелтери

Заручились підтримкою Aгентства ООН у справах біженців в Україні. Наші партнери готові інвестувати у проєкт понад 3 млн доларів. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці та у телеграм-каналі міський голова Сергій Моргунов.

«Станом на вчора, 28 вересня, у гуртожитках закладів професійно-технічної освіти та приміщенні однієї школи проживає 969 внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб. Це люди, які за вимушених обставин перебувають у нашій громаді, і не мають куди повертатись. Тому, кожна така родина хоче відчувати себе комфортно, попри те, що вона проживає у закладі освіти, який першочергово був призначений лише для студентів. Зараз для ВМТГ фінансова підтримка гуртожитків, які використовуються як Центри з розміщення ВПО дуже необхідна, аби всі гості нашої громади мали власний комфортний куточок для проживання», - каже директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Також Оксана Яценко додала, що за цей час місто налагодило співпрацю з міжнародними організаціями та фондами щодо надання гуманітарної допомоги для облаштування спальних місць, забезпечення ВПО продуктами харчування, засобами гігієни, покращення умов проживання через здійснення ремонтів приміщень, облаштування кухонь, душових та санвузлів. Роботи щодо покращення умов для переселенців, які проживають у гуртожитках нашої громади ще багато, але ми сподіваємось, що завдяки підтримці Aгентства ООН у справах біженців в Україні, наші шелтери будуть забезпечені усім необхідним для комфортного прожиття внутрішньо переміщених осіб.

«Мав можливість подякувати за співпрацю голові Саб-офісу УВКБ ООН у Вінниці Мішель Альфаро. Це буде наймасштабніший гуманітарний проєкт, реалізований у місті за підтримки міжнародних організацій. І це надзвичайно важлива підтримка для родин, які втратили власні домівки і яким нікуди повертатися. Сподіваємось, що роботи розпочнуться якнайшвидше», – наголосив міський голова.

Довідка: У Вінниці в перші дні війни створили Центри тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб на базі восьми гуртожитків семи закладів професійно-технічної освіти -там облаштували 1220 спальних місць. Додатково в приміщеннях п’яти шкіл облаштували ще 530 спальних місць, в яких працівники закладів освіти на волонтерських засадах забезпечували цілодобову роботу центрів. З кінця лютого до сьогоднішнього дня, шелтери прийняли близько 45 тисяч осіб, з яких майже 1000 знайшли тимчасовий прихисток і перебувають у Вінниці вже тривалий час.



Переглядів: 1067
Поширень: 0

Останні новини