В Козятинському районі почали будувати новий елеватор, потужністю 65 тисяч тонн

Завдяки будівництву нового комплексу ТОВ «ВІН-АГРО-ЕКСПОРТ» в селі Махаринці Козятинського району з’явиться 120 нових робочих місць. За 1 годину на елеваторі прийматимуть до 600 тонн зерна на годину, а відвантажувати зможуть до 300 тонн. Крім того, на підприємстві передбачено будівництво залізничної гілки з метою відвантаження збіжжя залізничним транспортом. Планують, що в подальшому відвантажуватимуть до 50 вагонів на добу. 

Символом початку будівництва стало забиття першої сваї. «Це дійсно унікальний і потужний комплекс, адже 65 тисяч тонн це лише перша черга. Потужності даного підприємства дозволятимуть протягом доби завантажувати і розвантажувати залізничний ешалон. Крім того, місце будівництва також обрано не випадково, адже північ Вінницької області давно потребувала потужного елеватора, де можна зберігати зерно. Це буде величезна допомога аграріям Козятинського району, які вже сьогодні нарощують темпи виробництва сільськогосподарської продукції. Протягом останніх трьох місяців ми бачимо, що орендна плата по козятинському району в середньому доходить до 10,5%. Це дуже важливо, адже це ті кошти, які отримують місцеві мешканці за свою орендовану землю. Поєднання аграріїв і інвестиційного проекту дасть можливість в майбутньому реалізувати багато гарних справ у районі. Тож бажаю, щоб урожай наступного року вже зберігали на цьому елеваторі», - привітав присутніх із початком будівництва перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

З метою забезпечення високої якості зерна та зернобобових, які зберігатимуться на елеваторі, проектом передбачено будівництво та облаштування сучасної лабораторії з визначення хімічного та біологічного складу зерна.

Очікувана сума інвестицій становить 12 млн. дол. США.




Переглядів: 5183
Поширень: 0

Останні новини