На Вінниччині проживає майже 182 тисячі переселенців

У Вінницькій області наразі проживає майже 182 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Найбільше переселенців перемістилися з Київської, Донецької та Харківської областей.

Про це  повідомила перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

«Цифри говорять про те, що обличчя вимушених переселенців на Вінниччині – це жіночі та дитячі. Зокрема, тут проживає майже 114 тисяч жінок та більше 58,5 тисяч дітей, понад 6 тисяч людей з інвалідністю, 28 тисяч пенсіонерів та людей похилого віку, а також майже 350 тисяч багатодітних сімей, у яких троє і більше дітей. Вінниччина прийняла українців з 12 регіонів», - зауважила Наталя Заболотна.

Вона також розповіла про розселення внутрішньо переміщених осіб у громадах області, зокрема, осіб з інвалідністю та похилого віку, які знайшли прихисток на Вінниччині.

«В області 63 громади і в нас немає жодної, яка б не прийняла внутрішньо переміщених осіб. Понад 98% людей розмістилися у приватному секторі», - зауважила Перший заступник Начальника ОВА.

Вона також додала, що Вінниччина – це той регіон, який має гарні напрацювання щодо надання соціальної підтримки. Саме тому тут централізовано приймають евакуйованих осіб з будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю, людей похилого віку та дитячих соціальних закладів.

За словами Наталі Заболотної, наша область прийняла майже 800 осіб із закладів соціальної сфери тих областей, де ведуться активні бойові дії. Йдеться про тих людей, які потребують постійного догляду та сторонньої допомоги. Наразі вони проживають у відповідних соціальних закладах регіону.



Переглядів: 1773
Поширень: 0

Останні новини