У Вінниці відбулося засідання оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону

Опалювальний сезон може стати надскладним, враховуючи агресію рф проти нашої країни. Щоб мешканці Вінниці мали безперебійно тепло, світло, воду, газ - усі служби повинні мобілізувати зусилля.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив міський голова Вінниці  Сергій Моргунов.

Важливо бути готовими як до штатного проходження опалювального сезону, так і до надзвичайних ситуацій. Ворог не зупиняється ні перед чим: нищить цивільні об’єкти, може завдати ударів й по інфраструктурі. Місту потрібні альтернативні рішення.

Коротко про стан готовності комунального господарства до зими.

Підприємства теплокомуненерго прозвітували про виконання 80% запланованих робіт з ремонту котелень, мереж, теплопунктів. Такий ж відсоток готовності озвучили у газовій службі. Облводоканал вже замінив 54% аварійних водопроводів. Енергетики продовжують ремонтувати обладнання трансформаторних підстанцій, наразі завершено більше половини з переліку. Необхідно роботи пришвидшити, керівники підприємств запевнили: до початку опалювального сезону встигнуть.

Обговорили план дій і на випадок позаштатних ситуацій.

Доручив збільшити кількість аварійних бригад, які могли б оперативно відновлювати послуги.

Щодо запасу деревини для твердопаливних котелень – забезпечити і постійно підтримувати місячний резерв.

Стоїть завдання і щодо закупівлі 250 генераторів різної потужності для потреб критичної інфраструктури. Допоможемо коштами комунальним муніципальним підприємствам, готові підтримати на умовах співфінансування й обласні підприємства комунальної власності.

Антикризові заходи передбачають й облаштування пунктів обігріву у житлових масивах.

Більше 1200 багатоповерхівок мають підвали, де це можна зробити. Деякі об’єднання співвласників вже запаслися генераторами та обігрівачами. Відпрацьовуємо далі питання щодо доукомплектування спільно з ОСББ та управлінськими компаніями.

Якщо ж у будинку немає можливості організувати пункт обігріву, визначимо для цих цілей комунальні заклади у різних мікрорайонах.

Вінничани розуміють, наскільки може бути цінною кожна гігакалорія тепла і вже зараз готуються до зими. Хто намагається утеплитись, хто купує твердопаливні котли чи електрообігрівачі, хто об’єднався з сусідами та займається енергозбереженням у будинку. І це дуже правильно. Вкотре закликаю поставитись до цього відповідально.

Чим більше громада зуміє згуртуватися проти викликів, тим впевненіше ми зможемо пройти цей період. Працюємо разом – командою. Маємо вистояти!



Переглядів: 1624
Поширень: 0

Останні новини