Юні лісівники з Вінниччини здобули першість на Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв

Юні друзі лісу з Вінниччини на Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв здобули першість під час захисту науково-дослідницьких робіт.

26-28 вересня на Сумщині відбувся ХІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв. За активної підтримки ДП «Бершадський лісгосп» (директор М.В. Краснєєв, головний лісничий В.А. Сташенко, лісничий Сумівського лісництва А.О. Гуз) гідно представили Вінниччину вихованці учнівського лісництва «Юні друзі лісу»і Сумівської ЗОШ (директор школи Г.М. Гуз, педагог-наставник М.М. Маценко).

Команди зібралися сильні – кращі представники із двадцяти трьох регіонів України. У програмі зльоту – виставка-презентація учнівських лісництв, захист науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства, а також практичні заняття та майстер-класи для юних лісівників.

Юні сумівчани у своїй виставці показали славну 45-річну історію учнівського лісництва «Юні друзі лісу», значні напрацювання у науково-дослідницькій роботі, еколого-просвітницької діяльності, вагомі результати тісної співпраці з лісівниками-професіоналами. Школярі презентували свої складні та оригінальні вироби з дерева. Впевнено виступили Анна Бездітна (9 кл.), Ірина Рихтарич (8 кл.) та Даша Маценко (6 кл.), які вперше брали участь у такому конкурсі.

У цьогорічному зльоті журі оцінили високий рівень підготовки науково-дослідницьких робіт. Для більш об’єктивної оцінки їх було поділено на три категорії: «Лісорозведення та лісовідновлення», «Охорона та захист лісу» та «Біологія лісу».

Науково-дослідницьку роботу «Вирощування сіянців дуба звичайного на території Бершадського лісгоспу із застосуванням інтенсивних технологій» захищала учениця 9 класу Сумівської ЗОШ Анна Бездітна (керівник М.М. Маценко, консультант М.В. Краснєєв).

Вихованці учнівського лісництва «Юні друзі лісу» нагоджені грамотами МОН України: за перше місце у захисті науково-дослідницької роботи у номінації «Лісорозведення та лісовідновлення» (Анна Бездітна), а також грамотою за активну участь у виставці-презентації досягнень учнівських лісництв.

Гран-Прі та право проведення ХІІІ Всеукраїнського зльоту у 2019 році здобули юні лісівники Чернігівщини. Перше місце посіли вихованці учнівського лісництва «Совенятко» Сумської області, друге – юні лісівники Волині та Одещини, третє  – з Київської та Рівненської областей.



Переглядів: 3901
Поширень: 0

Останні новини