У Вінниці планується дослідження громадської думки щодо розвитку території Замкової гори

Урочище Замкова гора є знаковим для всієї громади історичним місцем. Колись саме тут зародилась наша територіальна громада. А зараз – майорить один з символів становлення Незалежної України – найбільший у місті Державний Прапор. Тож, для вінничан Замкова гора вже набуває нового змісту – стає «Пантеоном Слави», місцем пам’яті, де вшановують Героїв, захисників, які боролись за нашу державу.

Для подальшого розвитку Замкової гори важливо дізнатись, якою саме громада хоче бачити цю територію. Тому вчора, 30 червня, виконком міської ради прийняв рішення вивчити громадську думку по облаштуванню території урочища Замкова гора. Перший крок – формування робочої групи, яка буде займатись проведенням відповідних заходів.

«Вивчення громадської думки триватиме до 10 вересня. Такі заходи дозволять визначити найкращі ідеї та сформувати технічне завдання для проведення архітектурного конкурсу», – каже перший заступник директора департаменту архітектури та містобудування Євгеній Совінський.

Також Євгеній Совінський зазначив, що Замкова гора є найвищою точкою міста, з якої відкривається панорама на центр Вінниці та річку Південний Буг.

Вже склалась традиція на території Замкової гори проводити сакральні заходи з вшанування захисників та пам’ятних дат, які пов’язані з становленням державності. Нещодавно тут пройшли урочистості до Дня Конституції. Раніше – меморіальна акція «Вінниця пам’ятає» в пам'ять про військових та цивільних, які загинули у війні росії проти України. Також проходив захід до Дня Єднання.


Переглядів: 1559
Поширень: 0

Останні новини