Вінницька малеча піднімає бойовий дух захисників: малюють малюнки та купують авто

Сьогодні автомобілі особливо потрібні нашим захисникам на передовій. Частина машин оснащується кулеметом і на такому авто бійці проводять операції та виконують бойові завдання.

Крім того, на позашляховиках особовий склад ЗСУ може швидко й легко дістатися до місця призначення по бездоріжжю. На авто доставляють продукти харчування та медичні препарати населенню. Не менш необхідними такі авто будуть й після нашої Перемоги, оскільки вони універсальні й можуть використовуватися у будь-яких цілях.

Одну з таких автівок придбали завдяки благодійному NFT-проєкту. Колекція «Way of Ukraine» складається з дитячих малюнків, які створюють діти для підняття бойового духу наших воїнів. Оригінали малюнків відправляють на передову, а відскановані копії конвертують у формат «NFT» і продають на біржі. Вилучені кошти, спрямовують на потреби армії.

«Наразі завантажено близько двохсот малюнків, колекція постійно поповнюється. Нам надсилають малюнки з дитячих будинків, роботи діток-мандрівників або маленьких вінничан. Малюнки проходять певний конкурс і згодом виставляються на біржу.», - розповів співзасновник проєкту Віталій Михайлюк.

Вартість одного nft-малюнка – від 200 до 1000 доларів. З благодійного проєкту вдалося зібрати 2500 доларів, проте цього виявилося замало для того, щоб прридбати авто. Відтак частину суми організатори оплатили з власної кишені, а частину зібрали в Інстаграмі.

Вартість придбаного авто Honda CR-V 2011 року – 4900 доларів. Організатори зауважують, що спочатку автівка коштувала 5300 доларів, втім, як тільки продавець почув, що машина для бійців ЗСУ – знизив ціну. Варто зауважити, що у Вінниці автівку безкоштовно пофарбували, замінили лобове скло, поставили передній захист й навіть подарували захисну плівку-комуфляж на скло. Наразі автівка поїхала до Краматорська. Її також поставили на облік ЗСУ.

«Взагалі проєкт створили для того, щоб залучати криптоспільноту, для людей, які заробляють на криптовалюті або IT-індустрії, можливо ще й для іноземців, щоб вони підтримали нас й нашу армію. Не можу сказати, що цього ніхто не робив до нас, я маю на увазі NFT- проєкти, але ось така ідея зустрілася з нашими амбасадорами й вони нас підтримали. Деякі навіть забрали собі малюнки дітей у свою колекцію на пам’ять, як символ того, що вони підтримали цей проєкт, а NFT-версію ми продаємо для того, щоб залучати кошти.», - коментує Віталій Михайлюк.

Організатори проєкту: волонтерка Діана Подолянчук; представник бізнесу Віталій Михайлюк; військовий Роман Мрочко.

Старт проєкту відбувся за підтримки амбасадорів: Валерія Залужного, Сергія Марченка, Олексія Арестовича, Віталія Кіма, Тимура Мірошниченка, Валерія Харчишина та рок-гурту KOZAK SYSTEM.



Переглядів: 2346
Поширень: 0

Останні новини