Розваги просто неба: для дітей-переселенців у Вінниці влаштували яскравий вікенд у межах проєкту «Мистецькі вихідні»

18 червня у межах традиційного проєкту «Мистецькі вихідні» за інформаційної підтримки гуманітарного хабу «Я - Маріуполь» творчий простір Центральної міської бібліотеки для дітей і юнацтва став місцем сімейного відпочинку для активних читачів книгозбірні та родин переселенців із Маріуполя.

Оскільки День батька відзначається в Україні та більшості країн світу у третю неділю червня творчий захід називався «Мій татусь найкращий в світі». Діти дізналися історію свята, зіграли інтерактивну вікторину на платформі онлайн-сервісу Kahoot і виготовили вітальну листівку для найрідніших татусів.

«Колектив бібліотеки подбав, щоб батькам було приємно проводити час із дітьми. Окрім чудового дворику дозвілля на території закладу на гостей чекав сюрприз від волонтерів із Великобританії – смачна піца та корисні напої. До речі, проєкт «Піца на колесах» на теренах України діє з 2014 року», - розповіла заступниця директора по роботі з дітьми ЗК «Вінницька централізована бібліотечна система» Ірина Єліна.

Вона також додала, що вікенд у бібліотеці - це найкращий вид родинного відпочинку. Тож усіх охочих запрошують на «Мистецькі вихідні». Наступні заходи відбудуться в суботу, 2 липня. Локації проєкту – це майданчики бібліотек-філій № 1, 2, 7, 11, 12, 13, а також Центральна бібліотека для дітей та юнацтва.

«Наш проєкт стартував 4 червня і триватиме до кінця літа. Мета «Мистецьких вихідних» не змінилася - ми хочемо показати діткам наскільки цікавою та сучасною може бути бібліотека. Звичайно у реаліях сьогодення дуже важливо також трішки розважити малечу та відволікти від сумних буднів. І до цього завдання наші фахівці підходять особливо трепетно. А ще з метою безпеки, усі заходи проєкту відбуваються лише у бібліотеках, які мають свої укриття, або поблизу знаходяться офіційні», - наголосила Ірина Єліна.



Переглядів: 1136
Поширень: 0

Останні новини