Заходи нового формату чекають вінничан уже наприкінці червня

З 24 по 26 червня департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, ГО «Креативний простір» спільно з департаментом культури і трьома вінницькими музеями організують три події. Вони ознайомлять учасників з історією регіону через призму досвіду та викликів, які постали перед українцями у важкі часи: втечі від окупації, емоційного спустошення та бажання зберегти ідентичність і культурний спадок.

Проєкт «Тони й напівтони мистецького спадку Ґрохольських» буде проведено на базі Вінницького обласного художнього музею 24 червня. Учасники мистецько-музичного проєкту зможуть дізнатися більше про історію відомих вінницьких благодійників, які були змушені покинути домівку в часи більшовицької окупації. У салоні музею відбудеться концерт Назарія Давидовського та гурту Jazz Atmosphere з Оксаною Славною, які виконуватимуть українські пісні із записів Софії Ґрохольської, а також авторські композиції. Паралельно з 24 по 26 червня в експозиції закладу можна буде побачити ексклюзивну колекцію картин, створених Яном Засідателем у Вінниці в другій половині ХІХ століття, та парні портрети подружжя Владислава та Казимири Ґрохольських.

25 червня Вінницький обласний краєзнавчий музей запрошує на театралізовану екскурсію «Тіні (не)забутих предків»: про історію, глибинні традиції та військову звитягу українців. В експозиції музею постануть образи минулого: неандерталець, сарматська жриця, середньовічний воїн, господиня традиційної української оселі. Вони розкажуть про історію краю від часів льодовикового періоду до сучасної доби і представлять традиційну культуру Східного Поділля. Окрім цього, в першій музейній залі відвідувачі зможуть пізнати різноманіття подільської природи, а інші виставкові приміщення стануть майданчиками для осягнення сільського і міського життя Поділля, землеробських традицій, волелюбності та хоробрості наших предків і сучасників.

Site-specific проєкт «Іntermezzo», який відбудеться 26 червня у Вінницькому літературно-меморіальному музеї М. Коцюбинського, допоможе розкрити тему віднаходження внутрішньої рівноваги на тлі зовнішніх руйнувань. Перформативне читання новели класика вінницькими акторами під музичний супровід київського композитора й талановитого піаніста Андрія Бондаренка допоможе присутнім зрозуміти, що відбувалося з Михайлом Коцюбинським у червні 1908 року і провести паралелі з актуальними зараз для українців переживаннями.

Щоб відвідати ці події, необхідно заповнити відповідну онлайн-форму реєстрації (кількість місць обмежена!):

24 червня захід проводиться для переселенців (участь безкоштовна, на вході необхідно буде показати довідку ВПО).

Реєстрація за формою https://forms.gle/tL3FtozZphb11fFP8

25 червня до події можуть долучитися всі охочі (вартість участі за ціною квитка у музей – 50 гривень).

Посилання на групу о 18:00 за формою https://forms.gle/X6mSGVt5dmdUuLxYA

Посилання на групу о 18:45 за формою https://forms.gle/BhzAc5Nsu8d9B4dKA

Посилання на групу о 19:30 за формою https://forms.gle/DPXJPPBXnA92D9ag8

26 червня також запрошуються всі охочі (вартість вхідного квитка - 200 гривень).

Реєстрація за формою https://forms.gle/A9EmqKhu9e6NfU4s5



Переглядів: 1534
Поширень: 0

Останні новини