«Євробачення-2023» вирішили не проводити в Україні: можливо, конкурс прийме Велика Британія

Організатори «Євробачення» повідомили, що шоу в 2023 році не буде відбуватись в Україні через повномасштабну війну. Тому шоу можуть провести у Великій Британії, яка цього року посіла 2 місце на пісенному конкурсі.

Про це йдеться у заяві Європейської спілки радіомовлення і телебачення (EBU).

«Після об’єктивного аналізу Референтна група, керівна рада ESC, з глибоким жалем прийшла до висновку, що з огляду на поточні обставини, гарантії безпеки та оперативні, необхідні телерадіостанції для проведення, організації та виробництва пісенного конкурсу Євробачення відповідно до Правил ESC, не можуть бути виконані»

У результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU розпочне переговори з BBC (британський мовник - ред.) щодо потенційного проведення пісенного конкурсу Євробачення 2023 року у Великій Британії, яка зайняла друге місце у пісенному конкусі», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, український гурт Kalush Orchestra  перемін на пісенному конкурсі «Євробачення» 2022 року. Тоді ж у Мінкульті повідомили, що «Євробачення 2023» будуть проводити в Україні.  Але не уточнювали, в якому саме місті.



Переглядів: 2348
Поширень: 0

Останні новини