На Вінниччині й надалі дятиме березнева заборона на відвідування лісів

Ще з березня місцеві адміністрації більшості регіонів України заборонили відвідування лісів. Проте вже згодом, у травні, у більшості областей, де немає бойових дії, відвідувати ліси дозволили. 

Наприклад, у травні голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій підписав наказ, яким відредагував заборону. Згідно змін, мешканцям Хмельниччини можна відвідувати ліси. Проте, залишили ряд обмежень: ходити у ліс можна лише пішки, заборонено заїжджати на територію лісових масивів транспортом, окрім велотранспорту, а через високий ризик пожеж заборонено розпалювати вогнища в лісах. 

В обласному департаменті природних ресурсів та екології зазначають, що ризик пожеж пов’язаний саме зі зростанням середньої добової температури. 

На Вінниччині березнева заборона залишається незмінною. Це підтвердили виданню "NaПарижі" у Вінницькій ОВА, додавши, що поки не планують змінювати це обмеження.

Неофіційно пояснюють, що причина у тому, що наша область має спільний кордон з «ПМР» та у зв'язку з високим ризиком лісових пожеж.


Теги: ліси

Переглядів: 2940
Поширень: 0

Останні новини