Вінницького військового хірурга Костянтина Гуменюка Президент України відзначив державною нагородою

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський відзначив заслуги головного хірурга операції Об’єднаних сил Констянтина Гуменюка та нагородив його Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Нагадаємо, що вінницький військовий хірург Костянтин Гуменюк зумів успішно провести у мобільному госпіталі біля прифронтового міста унікальну операцію з видалення нирки при вогнепальному пораненні. Зазначається, що операція немає аналогів у світі та була першою в Україні. Про це повідомив перший заступник голови облради Володимир Кістіон з посиланням на Сухопутні війська.

На сторінці Командування Медичних сил ЗСУ зазначається, що таких операцій в мобільному госпіталі виконано вже дві, і як наслідок – врятовано життя наших захисників.

Цікаво, що за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, такі операції при бойовій травмі нирки не мають аналогів у світі.

"Військові хірурги України тримають стрій та впроваджують сучасні малоінвазивні операції для порятунку важких поранених", – сказала Ганна Маляр.

Довідка

Полковник медичної служби Костянтин Гуменюк - головний хірург Збройних Сил України. З 2014 року працював у зоні АТО. У 2017 році призначений головним хірургом АТО, 2018-2019 - головний хірург операції Об’єднаних сил. Кандидат медичних наук.



Переглядів: 1743
Поширень: 0

Останні новини