Площа на розі вулиць Соборної та О. Соловйова тепер офіційно отримала назву Ліверпуль

Площу в центрі міста біля школи №17 вінничани вже багато років називали Ліверпуль. Сьогодні депутати міської ради проголосували за те, щоб ця назва стала офіційною. Після реконструкції у 2017-му ця площа стала досить популярною серед вінничан та гостей міста. Тут люди відпочивають, фотографуються біля композиції легендарній четвірці Beatles, «лондонської» телефонної будки, слухають пісні, які лунають з динаміків. Тут проходять культурні події.

Для належного функціонування адресної системи міста було прийнято рішення найменувати площу, розміщену на розі вулиць Соборної та Олександра Соловйова, назвою площа Ліверпуль.

Директор Центру історії Вінниці, історик Олександр Федоришен розповів, що є дві поширені версії виникнення назви цього скверу, які насправді не суперечать одна одній. Перша – сквер був популярним місцем зустрічі міської «неформальної» молоді, яка полюбляла якісну західну музику 1960-1980-х років. Особливою повагою у вінницьких меломанів користувався легендарний гурт Beatles, знаний у світі як «Ліверпульська четвірка». Друга – у кафетерії «Криниченька» (нині на її місці знаходиться Макдональс) продавали смачні пиріжки з лівером, які разом із склянкою томатного соку були традиційним перекусом школярів і студентів.

Нагадаємо, що близько року тому у центрі Вінниці реконструювали площу Ліверпуль. Тут встановлено композицію легендарній «ліверпульській четвірці»: Джону Леннону, Полу Маккартні, Джорджу Гаррісону та Рінго Старру на фоні їхньої знаменитої субмарини. З футуристичних ліхтарів, в які вмонтовані динаміки, із певною періодичністю лунають їх пісні. Площа вимощена плиткою, встановлені лавочки.





Переглядів: 5457
Поширень: 0

Останні новини