Вінничанам рекомендовано мати радіоприймачі для отримання інформації в екстрених ситуаціях

У разі виведення з ладу системи централізованого оповіщення, вінничани мають знати, що всю необхідну інформацію вони можуть почути на радіо «Місто над Бугом». Для цього вже сьогодні кожен має подбати про те, щоб в своєму домі мати FM-приймач на батарейках. Трансляція ефіру здійснюється на частоті 101,8 МГц.

У випадку, коли в місті зникло світло, телефонний зв’язок, телевізійна трансляція, чи стались збої в роботі зовнішньої системи оповіщення, у Вінниці передбачено альтернативний варіант інформування мешканців.

Перше, що мають зробити люди, це увімкнути радіо «Місто над Бугом» на частоті 101,8 МГц. Радіосигнал можна отримати через автономні приймачі, телефони, які мають відповідні характеристики, радіо в автомобілі. Також трансляція доступна і через ті приймачі, які приєднані до проводової радіомережі. Такий доступ мають люди, які й досі залишають абонентами проводового мовлення і вчасно сплачують за цю послугу.

Крім цього, в разі екстреної ситуації в місті буде організовано оповіщення у місцях масового скупчення людей за допомогою засобів гучномовного зв’язку спецавтомобілів та електромегафонів. Нагадаємо, що резервна система термінового інформування населення призначена для оперативного доведення сигналів і повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру, постійного інформування їх про обстановку, що склалася у зоні можливого ураження.



Переглядів: 2150
Поширень: 0

Останні новини