У Вінниці прибирали притоку річки Тяжилівки

Під час прибирання притоки річки Тяжилівки, що у мікрорайоні «Тяжилів» зібрали 45 мішків сміття та 7 автомобільних шин зібрали. Толоку влаштували у рамках проєкту «Малі річки Вінниці». До неї долучилися містяни, комунальники, працівники басейнового управління річки Південний Буг, муніципальна варта та переселенці.

З водойми вінничани дістали поліетилен, папір, автомобільні шини, побутові та будівельні відходи.

Прибирання притоки Тяжилівки зорганізували у рамках проєкту «Малі річки Вінниці», – розповідає один з ініціаторів Назар Коваленко. Доєдналися майже 40 людей. За півтори години прибрали кілька сотень метрів поблизу річки.

«Запросили комунальні служби. Плануємо з муніципальною вартою зафіксувати порушення, щоб їх усунути. У нас є з басейнового управління фахівці. Ми підходимо комплексно», – зазначив Назар Коваленко.

«Ми хотіли б побачити, в якому стані річка, можливо надати рекомендації мешканцям, як тримати в чистоті наші річки і прибережні зони», – працівниця басейнового управління Олена Маслицька.

Для вінничанки Катерини Пісоцької Це друга толока. Восени прибирала річку Дьогтянець. Таке заняття їй, каже, подобається, бо відчуває себе корисною.

«Знайшла соус якийсь, пляшки, скло. Тут всі святкують пікніки, але не прибирають. Видно від вогнища сліди. Тут велика площа, вона в хащах. Складність в тому, що воно все заросло і його не видно, а якщо його прибрати, то буде багато сміття», – каже Катерина Пісоцька.

З іншого кінця міста на прибирання приїхала вінничанка Катерина Богомол. Останніми роками, каже, вінничани почали менше смітити — очікувала більшого, втім все одно мішків із непотребом зібрали багато.

«Навіть шприц знайшла. Я спеціально взяла з собою резинові чоботи, бо знала, що в річку треба буде лізти. Я приїхала з іншого мікрорайону. У нас там теж є річка маленька. Допоможу тут, а потім допоможуть нам почистити нашу річку», — каже Катерина Богомол.

За менш як дві години прибирання учасники зібрали 45 мішків сміття та 7 автомобільних шин. За словами Назара Коваленка, за потреби і наявності звернення від мешканців мікрорайону — розчистять і саму річку Тяжилівку.


Теги: Тяжилів

Переглядів: 1692
Поширень: 0

Останні новини