Моргунов та Соколовий заявили про тиск на органи місцевого самоврядування Барської та Тульчинської громади

Голова Вінницького регіонального відділення АМУ, Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у Фейсбук оприлюднив заяву щодо неприпустимості тиску на громади.
«Громади – міста та села, великі і малі - об’єднались, щоб разом допомагати країні перемогти. Саме місцеве самоврядування першим прийняло на себе навантаження, пов’язане з облаштуванням блокпостів, харчуванням тероборони, забезпеченням логістики гуманітарної допомоги, прихистком людей, що тікали від жахіть війни, утриманням критичної інфраструктури.
З першого дня війни громади мобілізували всі свої ресурси - фінансові, матеріальні, людські - щоб разом з державною владою впоратись з викликами, які постали перед країною.
Але у той час, коли громади згуртувались навколо Верховного Головнокомандувача у захисті держави, окремі посадові особи обласної виконавчої влади не тільки вставляють палиці у колеса місцевому самоврядуванню, а і намагаються тиснути на нього.
Які мотиви таких дій? Особиста помста чи спроба продемонструвати зневажливе ставлення до місцевого самоврядування – влади, яку обирають люди і яка найближча до людей?
Обурливо, що у такий складний час використовують і правоохоронні органи у придушенні громад області. Останні приклади - обшуки в Барській та Тульчинській громадах.
Вінничани не потерплять, щоб наш регіон перетворився на єдину феодальну вотчину за зразком північного сусіда, з яким ми зараз воюємо.
Як голова Вінницького регіонального відділення АМУ отримую все більше звернень стосовно фактів тиску на громади області і це дуже небезпечна тенденція, яка загрожує згуртованості суспільства. Закликаю не допустити тиску на місцеве самоврядування Вінниччини.
За місцевим самоврядуванням, за кожною громадою – люди. Їхні інтереси і порятунок країни сьогодні – найголовніше. І замість зведення рахунків, потрібно згуртовано працювати, щодня – до Перемоги над рашизмом », - йдеться у пості Сергія Моргунова.
Майже одночасно з Вінницьким міським головою на факти перевірок у громадах відреагував і голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий.
«Напад рашистів на Україну приніс трагедію нашому народу, поламав долі тисяч людей. Але горе обєднало та згуртувало націю. Українці стали воїнами та волонтерами. Кожний на своєму місці робить усе, щоб допомогти нашим захисникам, прихистити вимушених переселенців та забезпечити всім необхідним, подати руку допомоги кожному, хто її потребує.
Здавалось би, нині не до зясування політичних стосунків. Проте, очевидно, не всі так вважають… На жаль, відбуваються вкрай неприємні та дивні речі…
У Барській міській раді співробітниками правоохоронних органів 11 травня проводилися слідчі дії та обшук. Через день – аналогічна ситуація в Тульчинській міській раді. Причому, і Барська, і Тульчинська громади – одні з найпотужніших в області. Нині там прихистили велику кількість внутрішньо переміщених осіб. В громадах створені комфортні умови для перебування цих людей: їм надається житло, вони забезпечуються продуктами харчування та необхідними речами. Для допомоги об`єдналися всі – і голови громад, і волонтери, і місцеві жителі. Їм непросто, ресурси – не безмежні…
Неймовірно прикро усвідомлювати, що у воєнний час всередині країни хтось може вдаватися до спроб політичного тиску. Вважаю це взагалі неприпустимим, а під час війни – просто злочинним!
Ми маємо не допустити на Вінниччині проявів «силового впливу» на органи місцевого самоврядування. Закликаю відповідні правоохоронні органи до проведення неупередженого розслідування, всебічного вивчення ситуації та дій винятково за законом і по совісті.
Сьогодні ми всі маємо працювати злагоджено та в одному напрямі – перемогти ворога та відбудувати наші міста й села. Разом! Спільно! Тільки так кується Перемога!» - написав у фейсбуці Вячеслав Соколовий.

Переглядів: 2481
Поширень: 1

Останні новини