До 5 років на «роздуми» за ґратами: вінничанин у «Однокласниках» схвалював напад росії на Україну

До суду передано обвинувальний акт стосовно 46-річного жителя Вінницької області. Той обвинувачується у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників (ст. 436-2 КК України). Встановлено, що вінничанин був активним користувачем забороненої в Україні російської соціальної мережі «Однокласники» і з початком повномасштабної війни 24.02.2022 використовував свій акаунт у ній для поширення антиукраїнських пропагандистських матеріалів.

Повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Зокрема обвинувачений публічно схвалював напад росії на Україну, підтримував та популяризував дії президента країни-агресора володимира путіна. Водночас громадянин вдавався до приниження честі та гідності представників державної влади України та закликав до фізичного знищення військовослужбовців Збройних Сил України», - коментують у повідемленні.

За такі дії, відповідно до санкції статті, передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.


Теги: кримінал

Переглядів: 1887
Поширень: 0

Останні новини