Важливість ритуалів похоронної церемонії

Ритуали — це символічні переживання, які допомагають нам разом із нашими родинами та друзями висловити наші найглибші думки та почуття щодо найважливіших подій у житті, сумних чи веселих. Наприклад, дні народження вшановують ще один рік у житті. Весілля публічно підтверджують кохання двох людей.

Що спільного у всіх ритуалів?

Ритуали об’єднують нас, вони є частину життя. Ритуальні послуги, особливо ті, що пов'язані з ритуалами втрати, не менш актуальні, ніж ті, що пов'язані з ритуалами народження. Зазвичай, сім’ї, друзі, члени церкви, громади, навіть народи, створюють і проводять ритуали. Це спосіб забезпечення системи підтримки спільних переконань і цінностей. Ритуали допомагають нам почуватися спокійно Більшість ритуалів дотримуються встановленої, специфічної процедури. Деталі зміняться, але загальна закономірність залишається впізнаваною. Передбачуваність ритуалів допомагає учасникам почуватися спокійно.

Ритуали допомагають нам виразити свої почуття

Символ ритуалу надає засіб для вираження наших переконань і почуттів, коли одна лише мова не зробить цих вірувань і почуттів справедливими. Обручки, хрестильні сукні та золоті годинники символізують важливі життєві переходи та зобов’язання. Символічними є не лише предмети, а й самі ритуальні дії. Як і всі ритуали, похоронний ритуал є публічним, традиційним і символічним засобом вираження наших переконань, думок і почуттів щодо смерті важливої для нас людини. Протягом історії та в різних культурах існує велика різноманітність ритуалів, пов’язаних зі смертю та похоронами. І незалежно від нашого культурного виховання, ритуальні послуги в Києві, втілюють загальне розуміння того, що тягне за собою похорон: зібратися разом, щоб оплакувати померлого під час передачі тіла в крематорій або в землю – і запропонувати підтримку та співчуття померлим.

Однак під час війни обмеження на поїздки та соціальне дистанціювання означають, що для багатьох скорботників немає можливості зібратися разом, щоб висловити співчуття або бути поруч, і це спричиняє незмірне серце на додачу до горя від тяжкої втрати. Відсутність традиційного останнього прощання – у будь-якій формі – ускладнює відчуття скорботних друзів та родини. Проведення ритуалів – це спосіб колективної пам’яті та вшанування людини. Якщо так сталось, що ви не можете прийняти участь у похоронному ритуалі важливої для вас людини, виконайте ті дії, які на часі можливі для вшанування пам'яті.

Деякі приклади ритуалів і символічних дій включають:

Запалення та гасіння свічки на початку та в кінці церемонії прощання (там де знаходитесь ви) Слухання улюбленої музики тієї людини, з якою йде прощання Читання улюбленого вірша Посадити квітку, кущ, дерево в пам'ять важливої людини


Переглядів: 2050
Поширень: 0

Останні новини