Порцелянова або керамічна плитка, що обрати?

Для споживачів терміни порцеляна та кераміка часто використовуються як синоніми, як ніби це одне й те саме. І це зрозуміло, оскільки як керамічна плитка, так і порцелянова використовуються для тих самих застосувань,  монтуються однаково і мають майже ті ж переваги та недоліки, що й матеріал для підлоги чи стін. Та чи справді є різниця між керамогранітом і керамічною плиткою?

Зовнішній вигляд

Керамічна плитка і керамограніт часто виготовляються з глазурованим покриттям, і на перший погляд їх неможливо розрізнити. Однією з інновацій з керамогранітом є здатність виготовляти плитки такими, щоб вони нагадували різні матеріали. У той час як керамічна плитка, як правило, має однотонний колір і малюнок, в той час як керамогранітна плитка чудово імітує природний камінь, такий як мармур або навіть дерево. Це робить керамограніт відмінним вибором там, де ви хочете, щоб деревина виглядала бездоганно і була стійкою до пошкодження водою.

Більшість керамічної плитки, яка не класифікується як порцеляна, є однотонною, і імітація деревних волокон або натурального каменю не є поширеною. Порцелянова плитка має переваги, коли справа доходить до зовнішнього вигляду, з тієї простої причини, що вона доступна в більшій кількості кольорів, візерунків і обробки поверхні, включаючи плитку, яка нагадує зерна дерева та натуральний камінь.

Водо- і термостійкість

І кераміка, і порцеляна мають дуже хорошу стійкість до нагрівання і іноді використовуються на стільницях. Керамограніт є більш щільним, важчим і водонепроникним, тому є кращим вибором, ніж керамічна плитка для приміщень на вулиці, хоча використання на відкритому повітрі рекомендується лише в м’якому кліматі. Керамограніт має відмінну стійкість до нагрівання, що робить його хорошим вибором для поверхонь на кухні. Керамічна плитка дещо більш сприйнятлива до просочування вологи, хоча відмінності мінімальні, якщо плитка глазурована. Поки поверхня керамічної плитки глазурована і в хорошому стані, вона буде протистояти воді.

Неглазуровані частини тильної або бічної сторони такої здатності не мають. Нижня частина керамічної плитки так само, як і бічні частини, зазвичай, знаходиться під шаром клеючої суміші і не мають контакту з водою.  Керамічна плитка має відмінну термостійкість, що робить її хорошим вибором для кухні. Цей тип плитки, як правило, не рекомендується для розміщення на вулиці в будь-якому середовищі. Керамограніт легко мити м’яким водно-мильним розчином. Цементний розчин, що заповнює шви між плитками, необхідно періодично герметизувати для захисту від плям і цвілі. Керамічна плитка має такі ж потреби в догляді та очищенні, регулярне вологе миття та періодичне ущільнення швів.


Переглядів: 3435
Поширень: 1

Останні новини