Вінниця отримала гуманітарну допомогу в понад 3,6 млн грн від Агентства у справах біженців ООН

Вчора, 26 квітня, у вінницькі школи прийшла гуманітарна допомога від Агентства у справах біженців ООН. У вантажі, на суму в понад 3,6 млн грн, дві тисячі матраців, ковдр, а також комплекти постільної білизни, рушники та подушки. Все це призначено для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Наразі визначили 14 шкіл, на базі яких, за потреби, будуть розгорнуті центри для розміщення вимушених переселенців.

«Ми дуже вдячні за таку допомогу, тому що все нове та якісне, і людям, які цього потребують, будуть надані комфортні умови для того, щоб мати якийсь прихисток, - каже директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко. – Наразі у нас працює вісім центрів розміщення ВПО. Понад 1500 осіб мешкають на базі гуртожитків професійно-технічних закладів освіти, розміщених в обласному центрі. Ще п'ять закладів загальної середньої освіти стали транзитними центрами розміщення - там люди тимчасово зупиняються перепочити і вирушають далі на захід”.

Є у Вінниці транзитний навчальний заклад, який фактично перетворився вже на постійне місце проживання вимушених переселенців. Наразі там мешкають 66 людей уже понад два тижні, повідомила Оксана Яценко.

“Ми маємо великий попит на місця у центрах розміщення внутрішньо переміщених осіб для постійного проживання, адже, на жаль, зараз людям із регіонів, де ведуться активні бойові дії, немає куди повертатись, оскільки їхні домівки зруйновані, - додає Оксана Яценко. - Зараз у міської влади, у міжнародних організацій та у всіх небайдужих одна мета - створити комфортні умови для людей, які опинилися у Вінницькій територіальній громаді, тікаючи від війни”.

Довідка: УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців, – це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність порятунку життів, захисту прав та побудові кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства.



Переглядів: 3167
Поширень: 1

Останні новини