З початку повномасштабної війни РФ в Україні загинуло 186 дітей

Понад 530 дітей постраждали в Україні внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації в Україну. Станом на 12 квітня 2022 року 186 дітей загинуло та більше 344 отримали поранення.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях", — додали в ОГПУ.

Станом на 11 квітня повідомлялось про 183 загиблих дитини.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області, Київській, Харківській, Чернігівській, Миколаївській областях.

У ході фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території с. Гавронщина Бучанського району Київської області, виявлено розстріляний цивільний автомобіль. Поряд були поховані тіла п’яти осіб, серед яких дві дитини 1 та 14 років. Також під час опрацювання території с. Гаврилівка Бучанського району Київської області виявлено тіло 5-річної дитини з множинними тілесними ушкодженнями, отриманими внаслідок розриву артилерійського снаряду. 8 квітня внаслідок обстрілу російськими військами житлового будинку в м. Маріуполь загинула півторарічна дівчинка. 11 квітня — черговий обстріл окупантами м. Харкова. Загинув 13-річний хлопчик. Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 938 закладів освіти. 87 з них зруйновано повністю.

Теги: діти війна

Переглядів: 2727
Поширень: 0

Останні новини