На Вінниччині ще 19 дітей-сиріт та осіб з їх числа будуть забезпечені житлом за рахунок державної субвенції

24 вересня, під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка відбулось чергове засідання Комісії з питань надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних,  забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа.

За інформацією заступника голови обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка, На розгляд обласної Комісії було внесено пропозиції районних державних адміністрацій, виконкомів міських рад, міст обласного значення, а також виконкомів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад на придбання 14 житлових об’єктів для 19 дітей-сиріт та осіб з їх числа на суму 4 245, 9 тис. грн. Крім цього, розглядалась пропозиція від Студенянської ОТГ щодо виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво дитячого будинку сімейного типу в с. Студена Піщанського району Вінницької області за типовим проектом, який рекомендований Мінрегіоном та Мінсоцполітики України. На сьогодні виготовлений проект землеустрою земельної ділянки площею 0,1 га для будівництва дитячого будинку сімейного типу, який поданий для отримання експертного висновку.

Станом на 24.09.2018 року, здійснено розподіл коштів субвенції з державного бюджету між районними, міськими бюджетами та ОТГ в сумі 12 222, 7 тис. грн. За словами посадовця, на сьогодні головним завданням є оперативне вирішення питань щодо реалізації проектів та відповідне забезпечення розподілу наданої субвенції.

За результатами голосування, всі пропозиції були підтримані, а щодо пропозиції Студенянської ОТГ – питання знаходиться на особистому контролі керівництва обласної державної адміністрації.




Переглядів: 1810
Поширень: 1

Останні новини