У Вінниці модернізують інженерні мережі в багатоповерхівках

У Вінниці продовжують модернізацію інженерних мереж в багатоповерхівках. Наразі  в роботі перебувають шість будинків, чотири з яких створили ОСББ та отримають безкоштовний капітальний ремонт і зараз роботи перебувають на завершальній стадії.

Про це повідомляє департамент житлового господарства Вінницької міської ради.

Наприклад, ремонт мереж холодного водопостачання по Некрасова, 42 та 44 виконаний на 98%.

У будинку по Тімірязєва, 33 - ремонт мереж холодної води - на 80 % .

По Гоголя, 15 зроблено на 80% ремонт мереж опалення.   

Також, в роботі два будинки, які долучилися до Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства Вінниці на 2019-2024 рр. на умовах співфінансування.   

У такий спосіб виконуються комплексні роботи по будинку Саксаганського,15 Тут ремонтують мережі холодного та гарячого водопостачання та каналізації (80% виконання).  

По вул. Жуковського,12 нещодавно розпочали ремонт мережі опалення.

“Переважно житловий фонд у Вінниці 1960-1970 років забудови. Тому мешканці і прагнуть оновити будинки. І не просто підфарбувати під’їзди, а полагодити інженерні мережі, замінити покрівлю чи вікна . А муніципальна програма пропонує для співвласників різні види підтримки: для ССББ два види ремонтних робіт безкоштовно, якщо будівля зведена до 1970 року; для усіх - 70% співфінансування з бюджету громади” - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Також очільник міста додав, що співвласники самостійно обирають, які саме конструктивні елементи вони хочуть модернізувати. З початку року вже у понад десяти багатоповерхівках ОСББ тривають ремонти. Усе це дозволяє покращити комфорт проживання.  

“Спілкуючись з вінничанами, помічаю, що для людей важливо бути господарями у будинках та спільно вирішувати їхню долю”, - додав Сергій Моргунов.

“В першу чергу департамент житлового господарства розглядає ініціативи співвласників багатоповерхівок, які готові взяти участь у співфінансуванні робіт капітального характеру”, - нагадує директор департаменту житлового господарства  Роман Фурман.



Переглядів: 3056
Поширень: 0

Останні новини