Як проводять діагностику безпліддя?

За останні кілька десятиліть розповсюдженість безпліддя значно збільшилася. За даними Всесвітньо організації охорони здоров’я, проблеми з зачаттям виникають майже у 20% подружніх пар. Причиною тому є порушення репродуктивних функцій у жінок та чоловіків. Їх поширеність майже однакова – близько 30%. Також у третині випадків певні захворювання мають обидва партнери.

Оскільки проблема дуже серйозна та активно обговорюється у суспільстві, багато хто починає завчасно хвилюватися, чи зможе мати дітей. Фахівці рекомендують проходити діагностику безпліддя подружнім парам, які ведуть активне статеве життя:

через 6 місяців, якщо вік жінки більше 35 років;

через 12 місяців, якщо жінка молодше 35 років.

За бажанням пройти обстеження можна й раніше. Для цього жінці слід відвідати гінеколога, а чоловікові уролога або андролога.

Як проводять? Діагностика безпліддя у жінок та чоловіків?

Якщо партнери довго не можуть зачати дитину, їм рекомендують звернутися відразу до репродуктолога. Цей фахівець спеціалізується саме на питаннях жіночого та чоловічого безпліддя.

На першу консультацію бажано приходити вдвох. Так лікар зможе повною мірою оцінити ситуацію, враховуючи стан здоров’я та наявні скарги обох партнерів.

Жінці для діагностики безпліддя лікар може призначити:

аналіз мазка з піхви на мікрофлору;

аналіз зішкрібку з шийки матки на цитологію (РАР-тест);

аналізи крові на торч-інфекції;

аналізи крові на гормони;

розширену кольпоскопію – огляд шийки матки з проведення проби розчином йоду або оцту;

УЗД органів малого тазу, грудей та щитоподібної залози та інші обстеження за показаннями.

Чоловікам для первинної діагностики призначають спермограму. Якщо всі показники в нормі, найімовірніше пацієнт не має жодних проблем з репродуктивною сферою. При порушенні кількох показників проводять додаткову діагностику для виявлення причин. Лікар може призначити УЗД органів тазу та мошонки, аналізи урогенітальних виділень на захворювання, які передаються статевим шляхом, аналізи крові на гормони тощо.

Де можна пройти діагностику безпліддя?

У Києві пройти дослідження з приводу безпліддя можна у центрі репродуктивної медицини ІКСІ Клініка. Завдяки оснащенню новітньою апаратурою експертного класу та самовідданій праці лікарів вона понад 20 років залишається в Україні лідером у сфері штучного запліднення.

Для зручності пацієнтів фахівці ІКСІ Клініки розробили 2 комплексні програми (стандартну та розширену) для діагностики безпліддя у подружньої пари. Вони містять всі необхідні обстеження, які за протоколом призначають при первинному зверненні до репродуктолога.

Для отримання більш детальної інформації або запису на консультацію та обстеження телефонуйте до контакт-центру ІКСІ Клініки за вказаним на сайті номером телефону або залишайте онлайн-заявку.


Переглядів: 1819
Поширень: 0

Останні новини