У 2022 році у Вінниці планують закінчити реконструкцію парку “Хімік”

Вінницький муніципалітет активно впроваджує сталу екологічну політику. Таким принципом місто керується у ставленні щодо зелених зон, водних ресурсів та навколишнього простору. Це підтверджується і в результатах цьогорічного муніципального опитування, яке провів Центр аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту IRI Ukraine.

З кожним роком #команда_Сергія_Моргунова створює нові можливості для забезпечення можливості громадян жити в екологічно чистому середовищі . Це один із пріоритетів розвитку сучасних міст.  

 Як розповів міський голова Сергій Моргунов, у 2022 році у Вінниці планують закінчити реконструкцію парку “Хімік” за підтримки GIZ, Урядів Німеччини та Швейцарії. Окрім того, активно буде розвиватися озеленення - у Вінницькій МТГ мають висадити не менше 1000 дерев.  

Одне із важливих завдань в цьому контексті - це продовження відновлення флори та фауни Південного Бугу. Цього року завершиться перший етап очистки річки та розпочнеться другий етап проєкту, який передбачає очищення ділянки русла 3,4 км. Охопити плануємо акваторію від 29-го ліцею у напрямку центру міста.

Про це повідомляє Департамент комунального господарства та благоустрою ВМР.  

“Ми єдиний муніципалітет, який проводить очищення головної водної артерії громади. За рік викачали 153 тис. кубічних метрів намулу з дна Південного Бугу. У 2022 році плануємо приступити вже до другого етапу проєкту. Також продовжиться робота над інтеграцією 37 малих річок у міський простір. А на вулицях міста і у дворах багатоповерхівок передбачено висадити не менше тисячі дерев”,– каже Сергій Моргунов.


Переглядів: 2833
Поширень: 0

Останні новини