Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на ліки

Програму єПідтримка розширюють. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн на ліки.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль після засідання Уряду 19 січня.

«Сьогодні Уряд ухвалив необхідні для цього рішення. Також плануємо розширити програму на дітей віком від 12 до 17 років. Для цього оформили відповідне протокольне доручення. Міністерство охорони здоров’я вже спростило доступ підлітків до вакцинації проти COVID-19. Відтепер не потрібна обов’язкова наявність усіх щеплень», - повідомив Шмигаль.

В МОЗ уточнили, що українці віком 60+ зможуть придбати за кошти програми єПідтримка ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках.

Купити можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього.

За інформацією Міністерства економіки України, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років.

«За кошти програми можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Наприклад, не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо», - повідомляє МОЗ.


Переглядів: 2871
Поширень: 2

Останні новини