У Вінниці дослідили тепловтрати дитячих садочків

Відділ енергоменеджменту департаменту енергетики, транспорту та зв'язку на чолі з Богданом Черановським з початку цього року активно проводить енергетичне обстеження дошкільних навчальних закладів.


 
Енергетичне обстеження – це перевірка й дослідження потоків енергії, що проводиться з метою визначення елементів будівлі, де відбуваються найбільші тепловтрати. Ця інформація в подальшому допомагає у підвищенні енергоефективності.


 
«Ми почали працювати по закладах з 10 січня 2022 року з настанням мінусової температури. Адже для здійснення якісної перевірки бажано, аби температура зовнішнього повітря була в районі мінус 10 градусів Цельсія. Температура в приміщенні, яке буде обстежуватись, повинна бути не нижчою +15 градусів. Для достовірного вимірювання важливими також є і відсутність опадів, прямих сонячних променів, сильних поривів вітру, оскільки вони можуть значно вплинути на якість результатів тепловізійних вимірювань. Станом на 14 січня 2022 року ми досліджували стан двох ДНЗ: №74 та №61», – каже начальник відділу енергоменеджменту департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Богдан Черановський.


 
Дитячий садок №74 обстежували, оскільки цьогоріч планується його утеплення. Після термореновації можна було проаналізувати зміни в тепловтратах.
 
ДНЗ №61 обрали через достатньо великі показники споживання енергії.


 
«Взагалі в планах обстежити всі заклади бюджетної сфери та надати рекомендації щодо підвищення рівня енергоефективності кожної будівлі, звісно, ж якщо це будуть дозволяти погодні умови», – каже Богдан Черановський.



Переглядів: 2472
Поширень: 0

Останні новини