У Вінниці на перехресті вул. Воїнів Інтернаціоналістів та Хмельницького шосе змінили карту руху

З третього січня у Вінниці запровадили зміни в організації дорожнього руху на перехресті вул. Воїнів Інтернаціоналістів та Хмельницького шосе - переформатували роботу світлофорного об’єкта.

 Про це повідомляє Департамент енергетики, транспорту та зв'язку Вінницької міської ради.

Раніше рух транспорту на даному перехресті відбувався наступним чином: з правої смуги автомобілісти могли продовжити рух прямо, а  з лівої смуги лише вліво.

Проаналізувавши автомобільний трафік працівники КП “СМЕД ОДР” почали шукати варіанти розвантаження правої смуги, щоб підвищити пропускну здатність перехрестя. Для розв'язання цього питання було прийнято рішення замінити концепцію руху і встановили світлофор іншого типу. Тож відтепер автомобілісти можуть рухатись прямо як з правої, так і з лівої смуги.

“За нашими розрахунками, завдяки таким змінам кількість автівок, які переїжджають перехрестя вул. Воїнів Інтернаціоналістів та Хмельницького шосе збільшилися на 200 одиниць. Нововведення синхронізоване з роботою усіх світлофорних об’єктів, які працюють в системі «Зелена хвиля», — каже директор КП “СМЕД ОДР” Сергій Чернов.

На думку вінничан, яка  відображена у Всеукраїнському муніципальному опитуванні Міжнародного республіканського інституту — IRI Ukraine, транспортна інфраструктура Вінниці добре розвинена.

Проте кількість приватного транспорту в місті постійно зростає, тому КП “СМЕД ОДР” разом з іншими колегами постійно вносять пропозиції щодо оптимізації дорожнього руху на різних вулицях міста.


Переглядів: 2822
Поширень: 0

Останні новини