Серед вінничан 50 нових випадків коронавірусу

За минулу добу у Вінниці зафіксували 50 нових підтверджених випадків коронавірусу.  У стаціонарах «ковідних» лікарень перебуває 132 пацієнти, у реанімаційних відділеннях - 31. Усі пацієнти  кисневозалежні.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Нині  стаціонари вінницьких «ковідних» лікарень завантажені на 41,9%, реанімаційні відділення – на 62%. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні перебуває 1300 вінничан зі встановленим діагнозом COVID-19. За минулу добу від ускладнень померла одна людина.

«На новорічні та різдвяні свята у Вінниці сплеску захворювання на коронавірус не було, а ось після свят, цілком ймовірно, що кількість захворілих  збільшиться. Адже люди частіше зустрічалися і не завжди дотримувались елементарних правил особистої гігієни та нехтували карантинними вимогами. Саме тому може зрости кількість захворілих на COVID. Я вкотре наголошую, не можна займатись самолікуванням.  Як тільки погіршується самопочуття, слід одразу звертатись до сімейного лікаря за консультацією, адже коронавірус поширюється дуже швидко.  Щоб зупинити його, потрібно носити маску, провітрювати приміщення, дотримуватися соціальної дистанції, а головне – вакцинуватися», - каже директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш.

Щодо вакцинальної кампанії, то за минулі вихідні антиковідними вакцинами імунізувались 260 вінничан. Повний курс щеплень   пройшли 144 250  людей, це –  48,1% від дорослого населення громади. Нині першою або двома дозами щепились 154 566 (51, 5%) мешканців Вінниці.

Щоб отримати інформацію про роботу центрів та пунктів вакцинації, слід перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3


Переглядів: 2524
Поширень: 0

Останні новини