Новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги відкрили у Вінниці

Новий корпус лікарні швидкої медичної допомоги відкрили на вул. Київській 22 грудня. Це наймасштабніше будівництво у сфері охорони здоров’я Вінниці за останні 30 років. Про це повідомляє міська рада. 

У реалізацію проєкту вкладено майже 273 млн грн, 60% коштів – це ресурс територіальної громади. Будівництво розпочали ще в 2017 році. 

Що собою представляє новий корпус міської «екстренки»?

Це – понад 3500 кв м площ, облаштованих за прикладом сучасних європейських клінік.

Облаштували заїзд автомобілів «швидкої» безпосередньо в приміщення, звідки пацієнтів транспортуватимуть до відділення.

На 1 поверсі створили приймально-діагностичне відділення та протишокову палату на 6 робочих місць.

На 2-му – реанімаційне відділення на 18 місць та ізоляційно-діагностичний бокс.

На 3-му – оперблок на 4 операційні та зала телемедицини.

У цокольному приміщенні – центральне стерилізаційне відділення та пральня.

Оснащені відділення за останнім словом техніки. Наприклад, інноваційна система, яка передає зображення з операційного поля у режимі реального часу та дозволяє «включати» фахівців з будь-якого куточку світу в онлайні. Такої системи немає в жодній операційній в країні.

«Загальна вартість медичного обладнання для нового корпусу становить майже 147 млн грн. Його придбали у співфінансуванні міського та державних бюджетів. Найбільше державної підтримки на придбання обладнання надійшло у 2018-2019 роках, коли Уряд очолював Володимир Гройсман. Але які б сучасними не були умови та оснащення закладу, найперше – персонал. І найголовніше, що завдяки їхньому професіоналізму та відданості у новій лікарні рятуватимуть життя.», – дописує на своїй сторінці Сергій Моргунов. 


Теги: лікарні

Переглядів: 3500
Поширень: 0

Останні новини